This website is best viewed in a browser that supports web standards.

Skip to content or, if you would rather, Skip to navigation.

Northwest Missouri State University


Discover Your Major Visit Day

About | Schedule

Registration is closed.

Explore majors in a specific discipline, which includes interacting with current Northwest faculty and students. Registration is required for these visit days.

About the Computing Visit Day

The Department of Computer Science / Information Systems at Northwest Missouri State University cordially invites you and your parents to join us for Computing Visit Day, Saturday, October 5, 2013. The festivities commence at 10 a.m. (light refreshments beforehand starting at 9:30 a.m.), lead to a delicious lunch at 12:15 p.m. and wrap up at 1 p.m. (with optional campus tours to follow). 

List of Activities:

  • Meet faculty, students and graduates
  • Engage in exciting hands-on activities
  • See amazing student projects / demonstrations
  • Hear from our graduates about careers in computing
  • Tour our facilities and campus
  • Enjoy a scrumptious lunch on us!
Doug Wettlaufer and Jasmine Black

Campus Map and Driving Directions

Campus Map

Win a Scholarship!

Computing Visit Day Scholarship

A $1150 scholarship will be awarded to one lucky attendee. Criteria and application form available »

Build a Career

Why Attend Northwest?

  • Friendly, student-centered campus
  • Textbook rental program
  • Laptop for every student
  • Three Missouri Quality Awards

Why Study Computing?

  • Five of top ten job growth areas are computing related
  • Computing is everywhere
  • Software can help businesses and people in their daily lives
  • Intellectually stimulating

Why Study Computing at Northwest?

  • Enthusiastic and hard-working faculty
  • Diverse Areas of Study
    • Business Education
    • Business Technology
    • Computer Science
    • Interactive Digital Media - CS
    • Management Information Systems
  • Several minors available
  • Internships available
  • All majors focus on practical application of computing
  • Emphasis on active learning rather than passive lectures
  • Nearly 100% job placement
  • All classes taught by faculty, not by graduate assistants
  • Student:faculty ratio 21:1
  • Active computing-related student organizations

STEM Jobs

Schedule of Events

All events will be in room 3500 of Colden Hall (CH) unless specified otherwise

9:30 a.m. Check-In and Refreshments
10:00 a.m. Welcome and Introductions  (Dr. Phillip Heeler, Chair)
10:05 a.m. Departmental Information  (10 min)
10:15 a.m. Admissions & Financial Aid (15 min)
10:30 a.m. Break  (5 min)
10:35 a.m. Activity Time  [Rooms TBA]  (60 min)
11:35 a.m. Break (10 min)

11:45 a.m.

Parallel round-table discussions:

  • Students meet with alumni and current students (30 min)
       Moderator: TBA
  • Parents meet with faculty and alumni (30 min)
       Moderator: Dr. Carol Spradling
12:15 p.m. Scrumptious lunch
1:00 p.m. Campus Tour (optional)

For more information, contact Jeanne Crawford at jcrawfo@nwmissouri.edu or 660.562.1600